Vissza
Fel
Következő oldal
A Nagymarosi Színkör (A képen egy 2000. évi előadásunk)

Legközelebbi fellépéseink: 

Idén már csak egy előadásunk lesz. A Biblia Évének lezárásaként a nagymarosi katolikus templomban adjuk elő "Az Ige Igazsága" című darabunkat.

***

2009 januárjában a nagymarosi művelődési házban lépünk fel a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Műsor és a pontos időpont a plakátokon.

A Nagymarosi Színkör 

A Nagymarosi Színkör - műkedvelő multimédiás színtársulat

A Nagymarosi Színkör immáron tizenhatodik esztendeje kölönböző felállásokban mutat be színpadi játékokat, irodalmi pódium műsorokat és multimédiás színi előadásokat. A gyermek-színjátszótársulatnak indult csoport eleinte ifjúsági színkörként, majd mind a mai napig műkedvelő, alternatív színpadi együttesként működik.


A baráti körként is együtt gondolkodó társaság tagjainak sokat jelentenek e komor és víg darabok, mert ezeken az előadásokon keresztül valami olyat is elmondhatunk, amelyről a „civil” életünkben nem tudunk szólni. A színkör tagjai közt van tanár, üzletember, politikus, gyógypedagógus, lapkiadó. A csoportunkhoz még lazán kapcsolódik egy váci középiskolai diákszínkör és egy értelmileg sérült fiatalok napközijében működő színjátszótársulat is.


A színkörünk előadásait már viszonylag széles körben megismerhette a közönség. Önálló estjeiken felléptünk egyházi kisközösségek előtt, polgári köri összejöveteleken, települések ünnepein, középiskolai rendezvényeken, országos és nemzetközi kulturális fesztiválokon, de volt már előadásunk kollégiumokban, idősek napközi otthonában, hajléktalanszállón, karitász rendezvényen. Idáig jórészt a Dunakanyarban léptünk fel, de néhány fesztivál és baráti meghívás kapcsán már számos hazai településen volt előadásunk.


A rangos nagymarosi Regejáró Misztrál művészeti fesztiválon tavaly előadott, istenkereső gondolatok szövegszőttesén alapuló, a „Minden emberben fa lakik” című darabunkkal léptünk fel, 2008-ban a „Megy-e előbbre majdan fajzatom?” című, a magyar költészet komor „jós-verseiből” összeállított multimédiás előadásunkat mutattuk be. Idén számos helyen szerepeltünk az „Az Ige igazsága” című Bibliáról szóló előadásunkkal.

Ezen kívül több mint 10 darabot tartunk állandó repertoáron, amellyel szívesen fellépünk különféle közösségek előtt. Előadásainkat nem szervezzük, csak oda megyünk el, ahova meghívnak bennünket .


Az idei Szent István napi ünnepségen a Turul-dinasztia történelmi szerepét és a magyarság páratlan értékeit méltató „Csak törpe nép felejthet ős nagyságot” című műsort mutattuk be, éppen azon a szigeten, amely a nevét pont e szakrális dinasztia egyik fénylő csillagáról, egy Árpád-házi királylányról, Szent Margitról kapta.

Hujbert István

http://nagymarosiszinkor.blogspot.com/