Vissza
Fel
Következő oldal

Multimédiás előadások a Nagymarosi Színkörrel

1. Az Élt harminchárom évet című darabunk Dr. Brusznyai Árpádra, az ötvenhatos forradalom ártatlan áldozatára emlékezett meg.

2. A tűz balladája a Nagymaroson nyugvó mártíréletű író, Gáli József életpéldáját idézte fel.

3. A Sztálin - A Nagy Ábránd, Radzsinszkij műve nyomán az ateista isten felemelkedése és bukása kapcsán igyekezett a kommunizmus valós arcát bemutatni.

4. Amikor egy nép azt mondta, elég volt című jubileumi ötvenhatos emlékműsorunkkal felléptünk a környék sok településén.

5. A bukás - New York 2001, Bejrút 2006 című háború- és erőszakellenes előadásunk a terror rémképeiről szólt.

6. Tavaly a Misztrál Fesztiválra is meghívást kaptunk, ahol a Gondolatok Házában a Minden emberben fa lakik című darabunkat mutattuk be, amelyben istenkereső gondolatok szólaltak meg szövegszőttes-szerűen a gyökerét vesztett fákról, rólunk: emberekről.

7. A Lélekre vált a Szerelem című előadásunkat Weöres Sándor olyan verseiből állítottuk össze, amelyek a születésről, a kibontakozásról, a termőre fordulásról és a távozásról szóltak, miközben megidézték a négy évszak tündéreinek örök körtáncát.

8. Az Ige igazsága, a legutóbbi - a Biblia éve tiszteletére írt műsorunk pedig négy multimédiás tételben azt a szent ágostoni gondolatot járta körbe, ami így szól: „szeress, és tégy, amit akarsz”.