Vissza
Fel
Következő oldal
. Előkészületben lévő darabjaink, egyéb terveink

    1. - Már nagyon régóta szeretnénk egy alapítványt létrehozni a színkörünk köré, s más kulturális kezdeményezéseink háttérintézményeként, hogy végre legyen valamiféle anyagi bázisunk, és a majdani előadásaink "bevételéből", mecenaturától, pályázatból stb. beszerezzünk saját "cuccot", hogy a fellépéseink műszaki anomáliáit a minimálisra csökkenthessük, nem csupán saját zsebből utazhassunk stb... 

    2. - Június 28-án szombaton lesz a Negyedik Egyházmegyei Találkozó Vácon, amelyen állítólag 3000 hívő vesz majd részt. E napon az összejövetel tematikája a Biblia, Szent Pál munkássága és Lourdes lesz. A rendezvény több helyszínen zajlik, nekünk aznap kétszer 30 perces műsor előadására nyílik lehetőségünk a váci Ferences templomban, az egyik Az Ige igazsága c. darabunk lenne, a másik pedig egy új, amely Szent Pál életét mutatná be. 

    3. - Sánta Gergővel, aki jelenleg a művészeti iskolánk néhány csoportjának néptánctanára, koreográfusa, tervezünk egy az ő táncosaival, s a mi színkörünkkel, és a helybéli énekesekkel és népzenészekkel olyan produkciót, amely a magyar kultúra három oszlopát lenne hivatott méltatni, amely nem más mint a magyar néptánc, a népzene, a népköltészet. A jövő januári Magyar Kultúra Napjára tervezzük a bemutatót, amiben nemcsak egy egyszeri előadás lehetőségét látjuk. Mi e közös produkcióban Csoóri Sándor Tenger és diólevél esszéjét bírnánk képre és szóra.  

    4. – Tervbe vettük a Turul-nemzetség, s az Árpád-ház történetéről, sorsáról, a magyarság küldetéséről szóló műsor létrehozását is. Tharan Marianne-nal pár hónapja már dolgozunk a forgatókönyvön. 

    5. - Bozóki Marianna az egyik próbán felvetette, hogy van egy a magyar bánat-költészetből gyűjtött 30 darabos verses összeállítása. Tervezünk ez alapján egy olyan kettős előadást, amely az első felében a magyar szellemi alkat bánatos, depresszív árnyoldaláról szólalhatna meg, a másikban pedig annak a dévaj-játékos vonulatát elevenítenénk fel.  

    6. - Amennyiben a Misztrál együttes részéről mutatkozna érdeklődés, akkor egy általuk szerkesztett élő műsorukhoz készítenénk egy vetített bemutatót, amit talán pont a fesztivál éjszakáján mutathatnának be. 

    7. Parnó Románnal és énekes kolleganőjével tervezünk egy önálló énekes-verses estet.